Unitex Nederland

De Unitex Groep heeft wereldwijd ruim 25 bedrijven die gericht zijn op hijsen, sjorren en veiligheid. De Nederlandse activiteiten vinden plaats in Coevorden, waarbij de productgroepen van Technotex, Unifixx en C&S Valkenburg vertegenwoordigd zijn.

Door nauw samen te werken met onze zusterbedrijven zijn we in staat om een zeer uitgebreid programma te produceren en leveren. Vanuit onze locatie in Coevorden leveren we veel uit voorraad en produceren we diverse standaard producten en specials.

Technotex

Technotex is een toonaangevende Nederlandse producent op het gebied van hijsmateriaal, sjormateriaal en aanverwante artikelen. Vanuit onze productie unit in Coevorden produceren wij een breed scala aan hijsbanden, rondstroppen, sjorbanden en overige items.

Unifixx

Unifixx, de producent van one-way lashing, biedt een breed scala aan ladingzekeringsproducten, speciaal geschikt voor éénmalig transport per spoor, zee- container, flatrack en elke andere vorm van multimodaal goederenvervoer…

— onze services

Ontdek onze belangrijkste categorieën

Bandweefsel

Vanuit de Unitex groep beschikken we over diverse bandweverijen in Europa, UK en Azië. Vanuit hier produceren we band wat ingezet kan worden in de industrie, de automobiel industrie, luchtvaart, transport en de agrarische sector.

SJORMATERIAAL

Technotex staat garant voor hoge kwaliteit sjorbanden. Net als bij ons andere polyesterproducten, worden ook onze sjorbanden in onze eigen units geproduceerd. Als producent van sjorbanden zijn wij daardoor in staat om op veel wensen van klanten in te spelen. Hierdoor kunnen we naast standaard sjorbanden, ook specials leveren met bijvoorbeeld aangepaste ratels, hardware, specifieke kleuren band of bedrukt band.

Hijsmateriaal

Technotex heeft ruim 30 jaar ervaring in de productie van polyester hijsmateriaal en ruim 15 jaar ervaring in de productie van HMPE hijsmateriaal. Inmiddels beschikken we over een zeer uitgebreid assortiment met diverse kwaliteiten in zowel polyester and HMPE. Onze specialisten helpen u graag om de juiste keuze te maken.

Valbeveiliging

Sinds 2023 is het merk NeoFeu onderdeel van de Unitex Groep. Units in Frankrijk, Italië, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten produceren en leveren ze orders met minimale levertijden.

Van een instapmodel tot een high-end model harnas, van
valstopblokken die niet altijd opengemaakt hoeven te worden bij de jaarlijkse inspectie tot unieke, gepatenteerde producten.

Hardware

Technotex heeft ruim 30 jaar ervaring in de productie van polyester hijsmateriaal en ruim 15 jaar ervaring in de productie van HMPE hijsmateriaal. Inmiddels beschikken we over een zeer uitgebreid assortiment met diverse kwaliteiten in zowel polyester and HMPE. Onze specialisten helpen u graag om de juiste keuze te maken.

— Over onze locatie in Coevorden

Wat zijn de mogelijkheden vanuit locatie Coevorden?

In onze locatie Coevorden hebben we een eigen productie waar we diversen standaard en specials produceren. Daarnaast zijn we voorraadhoudend in andere producten die we vanuit de groep kunnen leveren.

Een greep uit de mogelijkheden:

Hoe wij werken

Bestelproces

Zodra er een order bij ons binnenkomt doorlopen wij de volgende stappen.

01

Voorraad of produceren

Voorraadartikelen versturen wij binnen enkele dagen, productieorders hebben vanuit Coevorden een levertijd van 1-2 weken.

Indien het om grote aantallen gaat dan produceren we dit, in overleg, in één van onze andere units in Europa of Azië.

02

Contact sales

Onze verkoop binnendienst stuurt de orderbevestiging met daarbij de levertijd. Daarnaast staat deze afdeling je graag te woord als er nog aanpassingen of vragen zijn.

03

After sales

Zodra je de order binnen hebt staan de certificaten en bijbehorende informatie online in ons portaal (zie link onderaan de website).

Indien gewenst kunnen we tevens de inspecties en jaarlijkse keuringen uitvoeren.

— Toekomstvisie

Hoe proberen wij bij te dragen aan een betere toekomst?

Bij The Unitex Group zijn we continu op zoek naar betere oplossingen. Betere oplossingen voor de mensen die met onze producten werken en voor een schonere wereld. Onderstaande speerpunten dragen daar aan mee.

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag die hier niet tussenstaat? Neem dan contact met ons op.

Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden. Doordat wij een eigen productie hebben is er zeer veel mogelijk.

Dat is afhankelijk van het gevraagde product. We hanteren zeer ruime voorraden voor standaard artikelen. Indien je specials bij ons besteld dan kunnen we dit meestal met 1-2 weken uitleveren.

Bij je eerste bestelling krijg je een link toegestuurd met je inloggegevens. Deze kun je gebruiken op de link onderin deze website, je komt dan uit bij ons certificatenportaal. Heb je problemen met inloggen? Neem dan even contact met ons op.

In dat geval kun je contact opnemen met onze International Sales Manager, Yngwie Hardorff. Hij is bereikbaar op 06-38145638 of per mail yngwie@technotex.nl